18 Jun 2009

Your Heart Out, Definition '79 och definitioner

Det är midsommar strax och ännu inte ett regnmoln på himlen så vi tänkte tipsa lite om saker vi gillar väldigt mycket just nu.

Nummer åtta av fanzinet Your Heart Out ute nu och är som alltid skrivet med en sann entusiasts hjärta och passion. I senaste numret avhandlas bland mycket annat Clinic som är ett band som vi spelar alldeles för lite av nere i Retros källare. De tidigare sju nummerna är också tillgängliga och är väl värda att läsa. Det är lite skrämmande att det är över 20 år sedan som sådana här fanzine, fast då i pappersformat, var det enda platserna där man kunde hitta likasinnade indiekids.

Något annat vi älskar är den här helt fantastiska Definition '79 podcasten från Slumberland Records. Den går för närvarande på repeat i våra hörlurar när vi cyklar runt i solen. Varenda låt är världens bästa låt! Det går i full fart från Mekons till Fire Engines med höjdpunkter som Slits maniska Peel-session version av Shoplifting, Henry's Dress magnifika Over 21 och Sportiques Definition '79 som innehåller en underbar referens till Buzzcocks gitarrslinga i Bordedom. Samma som Edwyn Collins referar till i Orange Juice hit Rit It Up.
Bakom mixen finns en herre som kallar sig Kid Frostbite och hade vi haft råd så hade vi dragit hit honom som gäst-DJ från landet i väst så fort vi bara kunnat.

Tills sist så har vi en intressant artikel på Unpopular-bloggen (tidigare Tangents) om begreppet "twee"-ns varande och icke-varande. Liknande artiklar och diskussioner finns här på Fuzzy Pop, All That Ever Mattered, Fire Escape Talking, xPQwRtz, Please Rain Fall och Kitten Painting.
So Toughs! inställning till saken är ganska enkel. Om "twee" och "C86" är en beskrivning som får människor att skilja på band som Killers och band som Field Mice så tycker vi faktiskt att det kan få heta twee. Visst, ordets vanligaste definition -mesig indiepop- kan få att en hel del indiepop fans glömmer bort att det fanns stökigare och vildare band på C86 kassetten som Bogshed, Wolfhounds, Stump och A Witness. Men det är sådant som mixar, fanzines, bloggar, podcasts och framför allt ett intresse för musik är till för. Att upptäcka. Twee As Fuck! Kill Twee Pop! Fuck Me I'm Twee!

Yeah.. I really should be writing this blog in english. Just click on the links and you'll get the point

No comments: